lunes, 25 de noviembre de 2013

PDI i notbook Alexandria

La PDI (Pìssarra Digital Interactiva) és un sistema tecnològic, generalment integrat per un ordinador (amb una connexió a Internet), un videoprojector i un dispositiu de control de punter (fixa o mòbil) que actua com a ratolí i llapis damunt la superfície, que permet projectar en una superfície interactiva continguts digitals en un format idoni per a la visualització en grup. Es pot interactuar directament sobre la superfície de projecció.

La millora i l’evolució del programari farà que la seva augmenti la seva interactivitat multimèdia. La utilització del programari al mateix temps que unes bones pràctiques didàctiques fa augmentar el seu rendiment.

Hi ha diferents tipus de PDI.
Aquí tenim un vídeo que ens pot ajudar a entendre-ho un pèl millor: 
Pissarra digital interactiva

Concretament, la PDI té un programari anomenat notbook en el qual ajuda a desenvolupar activitats pels nens. Aquests ajuden a potenciar les capacitats dels nens.
Un dels programes per utilitzar el notbook es l'Alexandria una biblioteca digital de materials per a la PDI. Aquesta és la base de dades de materials per a les pissarres digitals interactives (PDI):
  • S'hi poden aportar fitxers amb el material en formats diversos (notebook, xbk...) i d'una mida inferior a 20 Mb.
  • La imatge adjunta ha d'estar en format gif, jpg o png.
  • Per tal que el material es pugui previsualitzar heu d'adjuntar un fitxer en PDF 
Alexandria és una biblioteca on diferents mestres pujen activitats fetes per ells sobre algun tema. Altres mestres entren i busquen diferents activitats del tema que li toca presentar als seus alumnes. Aquests poden baixar-lo i editar-lo al seu gust pel seu alumnat. 
Tenim aquí la web: Alexandria


No hay comentarios:

Publicar un comentario